Eigenaar Mick Sonnenfeld van il Pecorino mag dan half Hongaars, half Belgisch zijn, dat neemt niet weg dat hij weet heeft van lekker Italiaans eten! In zijn restaurant in Amsterdam-Noord werkt hij dan ook met de beste ingrediënten uit Italië, én staan er louter Italianen aan het fornuis. Ook aan de houtoven trouwens. Want bij il Pecorino staan behalve pasta, vlees- en visgerechten ook pizza’s op het menu.
De pure Italiaanse keuken
Oorspronkelijk had Mick het plan om alleen Toscaanse gerechten te serveren, maar omdat de Italiaanse keuken zo rijk is, besloot hij zich niet tot één streek te beperken. Het pure van de Italiaanse keuken bevalt hem goed. Het liefst zou hij het zo ver mogelijk ‘uitkleden’ en bijvoorbeeld gewoon een spaghetti aglio, olio e peperoncino serveren. Maar voorlopig houdt hij het nog even bij de huidige kaart. En die is, het moet gezegd, dik in orde. Wij namen vooraf de bruschette miste voor twee personen: drie verschillende bruschette per persoon, een met tomaat, een met auberginespread en een met artisjokspread, alledrie even lekker. Ook de pasta die volgde, met een paprika-tomatensaus, was een typisch voorbeeld van Italiaans koken: lekker door zijn eenvoud en de keuze voor weinig maar góéde ingrediënten.
il Pecorino, Van der Pekplein 11, Amsterdam-Noord, 020-7371511, ilpecorino.nl, open: ma-do 16-23 uur, vr-za-zo 12-23 uur.
Fotografie: parliamoitaliano.nl