Het is het ultieme zomerrecept: een verfrissende granita. Zoals deze granita al cocomero (watermeloengranita). Het recept komt uit Made in Sicily van Giorgio Locatelli, chef-kok en eigenaar van het Londense sterrenrestaurant Locanda Locatelli.
Granita al cocomero
watermeloengranita ▪ voor 6 personen
Ingrediënten
1 watermeloen ▪ 50 g sinaasappelsap ▪ 250 g fijne kristalsuiker ▪ 30 g citroensap
Bereiding
Schil de watermeloen, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer ze in een blender. Druk de puree door een zeef. Je hebt 800 gram sap nodig.
Verwarm het sinaasappelsap in een pan en roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Neem de pan van het vuur, laat het sap afkoelen en roer het watermeloen- en citroensap erdoor.
Giet het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet het in de vriezer. Haal het er elke 10 minuten uit om de ijsmassa door te roeren tot er ijskristallen ontstaan.
Bewaar de granita tot het opdienen bij -8 °C, maar niet langer dan 3 dagen, omdat hij anders lelijke witte plekken krijgt en zijn verse smaak en aroma verliest.
Uit: Made in Sicily, Giorgio Locatelli, Fontaine Uitgevers, alleen nog tweedehands verkrijgbaar