Lekker, al die groente op het Italiaanse menu. Elk seizoen heeft weer wat anders te bieden. Zoals de zomer, met volop tomaten, paprika’s, courgettes en meer. Kijk voor inspiratie eens in het kookboek Groenten uit een Italiaanse tuin, waarin een heleboel seizoensrecepten zijn gebundeld. Zoals de peperoni ammollicati, paprika met broodkruim en kappertjes, uit het hoofdstuk ‘Zomer’. Buon appetito!
Peperoni ammollicati
Paprika met broodkruim en kappertjes
Voor 4 personen
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie ▪ 6 gemengde gele en groene en rode paprika’s, zonder zaadjes en in stukjes gesneden ▪ 2 eetlepels grof broodkruim ▪ 65 g pecorino, van het blok geraspt ▪ 2 eetlepels kappertjes in olie, uitgelekt ▪ een snufje verse oregano ▪ zout
Bereiding
Verhit de olie in een pan. Doe er de stukken paprika bij en laat ze 15 minuten op matig tot laag vuur bakken terwijl je ze een paar keer omschept. (Het is niet de bedoeling dat ze nu al zacht worden.)
Doe er een snufje zout bij, roer goed en strooi er de broodkruimels, pecorino, kappertjes en oregano over. Blijf regelmatig roeren, voeg eventueel een scheutje water toe om het mengsel smeuïg te maken en laat het nog 10 minuten koken. Zet de pan van het vuur, schep het gerecht over op een warme schaal en serveer het meteen.
Uit: Groenten uit een Italiaanse tuin, Uitgeverij Carrera, ISBN 9789048812882, € 20,95