Dé Italiaanse keuken bestaat niet, vertelde culinair journaliste Marina Vizzinisi ons op een van haar culinaire rondes van Italië. Twintig regio’s, twintig smaken, zo blijkt. Wist je bijvoorbeeld dat boter voornamelijk in het noorden wordt gebruikt, en olijfolie in Midden- en Zuid-Italië? En dat parmezaanse kaas (gemaakt van koemelk) in het noorden wordt geproduceerd, en pecorino (kaas van schapenmelk) in de rest van ‘de laars’? Deze en nog veel meer weetjes hoor je van Marina, die oorspronkelijk uit Rome komt, op haar proeverijen en lezingen in Amsterdam (zie nerodavola.nl).
Culinaire weetjes
Misschien vind je dit ook leuk
Tags
Thuismuseum
Italiaanse gebruiken
Kunst & cultuur
Italië-cadeaus
Florence
Architectuur
Italiaanse taal
pesto
Risotto
Recepten
Koffie
overnachten
Toscane
Padova
Milaan
Cacio e pepe
Turijn
beeldhouwkunst
Mantova
Bologna
Pasta
Lezen over Italië
Rome
Zomerrecepten
Fiat 500
Valle d’Aosta
Bed & breakfast
Schilderkunst
Italiaanse keuken
Sicilië
Street art
Kookboeken
Emilia-Romagna
Typisch Italië
Puglia
Napels
Woordenlijstjes
Bari
Sardinië
Lecce
Ligurië
Piemonte

Italië in je inbox
Wil je een aantal keer per jaar nieuwe Italië-inspiratie per mail ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de Parliamo italiano-post via deze link.