Dé Italiaanse keuken bestaat niet, vertelde culinair journaliste Marina Vizzinisi ons op een van haar culinaire rondes van Italië. Twintig regio’s, twintig smaken, zo blijkt. Wist je bijvoorbeeld dat boter voornamelijk in het noorden wordt gebruikt, en olijfolie in Midden- en Zuid-Italië? En dat parmezaanse kaas (gemaakt van koemelk) in het noorden wordt geproduceerd, en pecorino (kaas van schapenmelk) in de rest van ‘de laars’? Deze en nog veel meer weetjes hoor je van Marina, die oorspronkelijk uit Rome komt, op haar proeverijen en lezingen in Amsterdam (zie nerodavola.nl).
Culinaire weetjes
Misschien vind je dit ook leuk
Tags
Recepten
Koffie
Schilderkunst
Risotto
Kunst & cultuur
Lecce
Italiaanse keuken
Sardinië
Piemonte
Rome
Emilia-Romagna
Florence
Padova
Ligurië
Mantova
Woordenlijstjes
Napels
Kookboeken
Thuismuseum
Sicilië
Bari
Zomerrecepten
Typisch Italië
Bed & breakfast
Fiat 500
overnachten
Milaan
Puglia
Toscane
pesto
Turijn
Lezen over Italië
Street art
Italiaanse taal
Architectuur
Bologna
Valle d’Aosta
Italiaanse gebruiken
Pasta
Italië-cadeaus
beeldhouwkunst
Cacio e pepe

Italië in je inbox
Wil je een aantal keer per jaar nieuwe Italië-inspiratie per mail ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de Parliamo italiano-post via deze link.