Dé Italiaanse keuken bestaat niet, vertelde culinair journaliste Marina Vizzinisi ons op een van haar culinaire rondes van Italië. Twintig regio’s, twintig smaken, zo blijkt. Wist je bijvoorbeeld dat boter voornamelijk in het noorden wordt gebruikt, en olijfolie in Midden- en Zuid-Italië? En dat parmezaanse kaas (gemaakt van koemelk) in het noorden wordt geproduceerd, en pecorino (kaas van schapenmelk) in de rest van ‘de laars’? Deze en nog veel meer weetjes hoor je van Marina, die oorspronkelijk uit Rome komt, op haar proeverijen en lezingen in Amsterdam (zie nerodavola.nl).
Culinaire weetjes
Misschien vind je dit ook leuk
 Tags
	
 
	Padova
beeldhouwkunst
Italiaanse gebruiken
Bed & breakfast
Puglia
Valle d’Aosta
Piemonte
Florence
Italië-cadeaus
Bologna
Street art
Mantova
Bari
Sicilië
Rome
Italiaanse taal
Lecce
Napels
Thuismuseum
Kunst & cultuur
Typisch Italië
Recepten
Italiaanse keuken
overnachten
Lezen over Italië
Architectuur
Fiat 500
Cacio e pepe
pesto
Milaan
Koffie
Turijn
Emilia-Romagna
Zomerrecepten
Toscane
Woordenlijstjes
Schilderkunst
Sardinië
Ligurië
Pasta
Kookboeken
Risotto 

Italië in je inbox
Wil je een aantal keer per jaar nieuwe Italië-inspiratie per mail ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de Parliamo italiano-post via deze link.
					


