Sicilië

West of oost, is vaak de vraag voor wie het plan heeft om Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, te bezoeken. Er zijn er die het hele eiland in twee weken doen, maar een keus maken tussen de twee kanten is beslist een goed idee. Er valt zoveel te zien. Palermo en de zoutpannen bij Trapani aan de westkant, Catania, de Etna en bijzondere baroksteden als Noto en Ragusa in het oosten. En Sicilië heeft een unieke keuken, met invloeden van de verschillende beschavingen die het eiland hebben bewoond.

Ortigia, Siracusa, Sicilië
Van cannoli tot pasta alla Norma: dit eet je op Sicilië

Van cannoli tot pasta alla Norma: dit eet je op Sicilië

Vraag een Siciliaan naar de specialiteiten van zijn eiland, en je kunt verschillende antwoorden verwachten. Ben je op zoek naar typisch Siciliaans streetfood? Arancini. Een pastagerecht? Pasta con le sarde of pasta alla Norma. Liever iets zoets? Dan moet je zeker een...

Lees meer
Citroenen en Griekse theaters aan de oostkant van Sicilië

Citroenen en Griekse theaters aan de oostkant van Sicilië

Januari is misschien niet de meest voor de hand liggende maand om naar Sicilië te gaan, maar toch: elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Het voorjaar mag de bloesem als troef hebben, de winter heeft de sinaasappel- en citroenenoogst. En die is in volle gang als wij half...

Lees meer